dilluns, 11 de juny del 2012

Itinerari "El carrer dels Petons" - Marcel Fité

L'autor d'El carrer dels Petons, Marcel Fité, ens va conduir per l'itinerari de la novel·la. És una persona sàvia, honesta i didàctica i ens va fer descobrir la història de racons i topants que, tot i passar-hi sovint pel davant, en desconeixíem la història.


Punts de l'itinerari: 



1.Carrer del Rec Comtal, carrer de l’Hort dels Velluters  2.Basses de Sant Pere, Pou de la figuera, Plaça de Sant Agustí Vell 3.Portal Nou 4.Carrer dels Petons 5.Carrer del Comerç (passeig de l’Esplanada), 6.Carrer  dels Tiradors, plaça de Sant Agustí, Font del Gat, carrer Carders, 7. Plaça de Sant Cugat, 8.Carrer del Fonollar, 9.Plaça de Marcús, carrer Assaonadors, arc de Sant Jacint, 10.Mercat de Santa Caterina, plaça de la Llana, carrer Corders, carrer de la Bòria. 






"Vull fer una llambregada al curs de contes i narracions  que avui finalitza.

A la tardor del 2011 vaig iniciar-lo  engrescada i amb moltes perspectives i avui, al final de la primavera, l’acabo havent-se complert tot allò que vaig imaginar-me i més. Primer perquè els contes que hem treballat estan plens d’un abundant i riquíssim vocabulari, el qual  de mica en mica intentaré d’afegir  al meu. També m’he enriquit amb les metàfores, les comparacions i el reguitzell de recursos literaris.

Segon, la presencia de l’escriptor Marcel Fité autor d’El carrer dels Petons, a la classe –en l’esmorzar de Sant Honorat- i la seva companyia  pel recorregut dels carrers on transcorre  la seva obra.  Al començament del curs era imprevist, com també  era impensable descobrir aquest personatge del Comte d’Espanya  que va ser tan nefast   per la nostra terra i que ens tenen mig amagat com molts d’altres esdeveniments, perquè no indaguem i ens rebel·lem. "

Dolors Salla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada